Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Szaszłyki jagnięce

Składniki
Porcja dla: 6-8 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso oczyścić z błon, pokroić w kostkę, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem.

  • Oliwę wymieszać z posiekaną cebulą, czosnkiem, sokiem cytrynowym i przyprawami.

  • Kawałki mięsa włożyć do marynaty z oliwy i wstawić na noc do lodówki.

  • Pomidory i cebule pokroić na jednakowe cząstki.

  • Strąk papryki oczyścić z nasion i wewnętrznych ścianek, pokroić na kawałki.

  • Kawałki mięsa osączyć z marynaty i nabijać na szpilki do szaszłyków na przemian z kawałkami pomidorów, cebuli i papryki.

  • Szaszłyki posmarować olejem, opiekać 15-20 minut na grillu albo smażyć na patelni na rozgrzanym oleju.

  • Do szaszłyków podać ryż i sałatę.

Porady Gotowanie

*nie uwzględniony czas marynowania mięsa

Oceny i komentarze: 0