Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Smażone skrzydełka can jun

Składniki
Porcja dla: 5-6 osób
Sposób przygotowania
  • Olej rozgrzać do temp. 190° C.

  • Skrzydełka opłukać i osuszyć, odciąć koniuszki.

  • Tartą bułkę wymieszać z przyprawami.

  • W osobnej misce rozmącić jajka z mlekiem.

  • Obtoczyć każde skrzydełko w mące, następnie zanurzyć w jajku i panierować w tartej bułce z Przyprawami.

  • Nieduże porcje smażyć w głębokim oleju przez 10 - 12 minut.

  • Trzymać w gorącym piekarniku do momentu podania.

  • Podawać z kolorowym ryżem.

Oceny i komentarze: 0