Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pierś z perliczki z borowikami z cherry i risotto z pęczaku aromatyzowanego gałką muszkatołową

Zarówno domowi kucharze jak i szefowie kuchni, wyrażają siebie w samodzielnie opracowywanych przepisach. Poszerzają swoje kulinarne horyzonty, doskonaląc autorskie receptury. To niezwykle przyjemne zajęcie. Jeśli poświęcić mu odpowiednią ilość czasu i wysiłku, owocuje wyrafinowanymi kompozycjami smakowymi, które stają się wizytówką ich autorów. Osoby podchodzące do kwestii smaku w podobny sposób spotykają się, by dzielić się kulinarnymi doświadczeniami.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Grzyby namocz, ugotuj, następnie przecedź.

  • Pierś z perliczki lekko natrzyj solą, pieprzem i masłem z niewielką ilością rozmarynu.

  • Następnie odstaw na kilka godzin.

  • 2-3 posiekane cebulki podsmażyć na maśle, wsyp wypłukaną kaszę, przesmaż razem z cebulą, dodaj gałkę muszkatołową, gotuj podlewając bulionem warzywnym do uzyskania właściwej konsystencji.

  • Na koniec dopraw solą i pieprzem.

  • Pozostałe cebulki podsmaż w całości na maśle, podlej smakiem z grzybów, dodaj grzyby i duś na wolnym ogniu.

  • Pod koniec dodaj cherry, szczyptę rozmarynu, dopraw solą i pieprzem.

  • Perliczkę obsmaż na złoty kolor, następnie piecz w piekarniku w 120 stopniach przez około 15 minut.

Oceny i komentarze: 0