Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Owocowa pierś z indyka

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Przez całą długość piersi z indyka zrobić “kieszeń”.

  • Mięso pokroić w plastry, na każdym położyć kawałek brzoskwini i polać sosem.

  • Można podawać również na zimno jako wędlinę.

  • Mięso natrzeć od środka i na wierzchu przyprawą do indyka i odstawić w chłodne miejsce na ok. 2 godz.

  • Cytryny dokładnie umyć (nie obierać) i ułożyć jedną za drugą w “kieszeni”.

  • Otwór zamknąć wykałaczką.

  • Mięso obsmażyć na oleju.

  • Włożyć do naczynia żaroodpornego, podlać niewielką ilością wody i piec pod przykryciem ok. 30-40 min w piekarniku nagrzanym do temp. 180° C.

  • Pieczeń wyjąć z naczynia.

  • Do powstałego podczas pieczenia sosu dodać ok. 1/2 szklanki syropu z brzoskwiń i zagęścić mąką rozprowadzoną niewielką ilością wody.

  • Na końcu dodać śmietanę (już nie gotować).

Oceny i komentarze: 0