Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Ravioli z malinami, serem mascarpone i migdałami

Przepis zaprezentowany w programie Top Chef.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Ciasto na ravioli zagniatamy z 15 żółtek i 0,5 kg mąki z odrobiną soli i oliwy. Gotowe ciasto rozwałkujemy na ok 3-4 mm i dzielimy na dwa. Na 1 płacie ciasta umieszczamy farsz z serka ricotta, migdała i maliny.

  • Przykrywamy 2 płatem ciasta i wygniatamy stemplem do ravioli nadając kształt, delikatnie przyciskając brzegi. Jeżyny miksujemy z cukrem i przecieramy przez sito, aby uzyskać jednolitą konsystencję. Ravioli gotujemy w słonej wodzie, serwujemy na sosie oprószone startą gorzką czekoladą i dekorujemy listkiem mięty.

Oceny i komentarze: 0