Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Roladki z cielęciny z grzybami zapiekane pod sosem ziołowym

Składniki
Porcja dla: 4-5 osób
Sposób przygotowania
  • Cielęcinę kroimy na równe plastry, rozbijamy młotkiem i marynujemy w przyprawach i oliwie z oliwek, odkładamy na 10 min.

  • Grzyby, cebulę i czosnek kroimy w kostkę i smażymy na gorącej patelni doprawiając sól, pieprz i tymianek – odstawiamy do miski do wystygnięcia.

  • Ser czedar trzemy na tarce na grubym oczku – mieszamy z ostudzonymi grzybami i dodajemy natkę pietruszki (posiekaną), na plastrach cielęciny układamy farsz grzybowy i zawijamy w roladki – układamy na blaszce wysmarowanej masłem.

  • Przygotowujemy sos beszamelowy rozpuszczając masło, dodając mąkę i zalewając mlekiem – energicznie mieszając - doprawiamy do smaku ziołami i przyprawami.

  • Roladki na blaszce zalewamy sosem beszamelowo - ziołowym i wkładamy do pieca na ok. 50 min w temp. 180˚ C.

Oceny i komentarze: 0