Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Roladki cielęce

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso rozbić tłuczkiem.

  • Zagotować.

  • Doprawić do smaku Przyprawą do Cielęciny.

  • Podawać z kopytkami i surówką.

  • Każdą porcję z jednej strony natrzeć Przyprawą do Cielęciny.

  • Na środek położyć kawałek słoniny lub boczku.

  • Zawinąć w rulonik i spiąć wykałaczką.

  • Obsmażyć na rozgrzanym oleju.

  • Mięso przełożyć do rondelka, dodać 1 szklankę wody i 1 łyżeczkę Mieszanki do Cielęciny.

  • Dusić na małym ogniu do miękkości mięsa (ok. 30 minut).

  • W razie potrzeby uzupełniać wodę.

  • Mąkę rozprowadzić niewielką ilością wody i ciągle mieszając dodać do sosu.

Oceny i komentarze: 0