Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Babka ziemniaczana

Składniki
Porcja dla: 6-7 osób
Sposób przygotowania
  • Cebule i boczek pokroić w kostkę.

  • Na patelni podsmażyć boczek, dodać cebulę i całość podsmażać, aż cebula uzyska złoty kolor.

  • Ziemniaki zetrzeć na tarce.

  • Do startych ziemniaków dodać boczek z cebulą, jaja, mąkę i przyprawy.

  • Całość dobrze wymieszać.

  • Wąską, podłużną blaszkę do pieczenia wysmarować odrobiną oleju, przełożyć ziemniaki.

  • Piec w temperaturze 200° C przez ok. 50 minut.

  • Babkę podawać z kefirem lub polaną kwaśną śmietaną.

Oceny i komentarze: 0