Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Cielęcina duszona z ziemniakami

Składniki
Porcja dla: 4-5 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso oczyścić z błon, umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, obsmażyć na oleju.

  • Włoszczyznę i cebulę pokroić, razem z rozmarynem dodać do mięsa i krótko podsmażyć.

  • Mięso z warzywami podlać rosołem, dusić pod przykryciem, a kiedy będzie prawie miękkie pokroić na grube plastry.

  • Sos rozprowadzić rosołem albo wodą, przetrzeć przez sito, doprawić koncentratem pomidorowym, dodać pokrojone pieczarki.

  • Mąkę rozmieszać w niewielkiej ilości wody i zagęścić sos.

  • Do sosu włożyć plastry mięsa oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki; gotować pod przykryciem do miękkości.

Oceny i komentarze: 0