Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Gęsta zupa jarzynowa

Składniki
Porcja dla: 4-6 osób
Sposób przygotowania
  • Marchew i seler oczyścić, obrać i opłukać.

  • Boczek pokroić w kostkę, wytopić na suchej patelni, najlepiej teflonowej.

  • Skwarki osączyć z nadmiaru tłuszczu i posypać zupę tuż przed podaniem.

  • Marchew pokroić w cienkie plasterki, seler w kostkę.

  • Cebule oczyścić i posiekać.

  • Warzywa dusić na rozgrzanym maśle ok. 5 min.

  • Zalać ok.1,5 l wody i gotować 30 min., następnie zmiksować.

  • Doprawić Solą i Pieprzem.

  • Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę.

  • Pory dokładnie umyć i pokroić w krążki.

  • Ziemniaki i por dodać do zmiksowanych warzyw i jeszcze gotować 25 min.

Oceny i komentarze: 0