Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Wołowina z pieprzem po westfalsku

Składniki
Porcja dla: 4-5 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę o boku 1 cm i obsmażyć na tłuszczu.

  • Do mięsa dodać grubo pokrojoną cebulę i mieszając, podsmażać wszystko razem przez kilka minut.

  • Następnie podlać rosołem i posolić.

  • Po dodaniu ziaren pieprzu, listków laurowych i goździków, poddusić mięso do miękkości.

  • Wymieszać z bułką tartą, jeszcze raz zagotować, mocno doprawić sokiem cytrynowym i białym pieprzem, a na koniec dodać kapary.

  • Podawać z ugotowanymi ziemniakami i szklanką piwa.

Oceny i komentarze: 0