Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Słodko-kwaśna wieprzowina

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso pokroić w kostkę wielkości 3 cm. Do 4 łyżek sosu sojowego dodać pieprz i sól, kawałki mięsa i dokładnie wymieszać.

  • 5 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej przełożyć na talerz i obtoczyć w niej mięso. Ocet wymieszać z cukrem, pozostałym sosem sojowym i sokiem ananasowym.

  • Dodać pokrojone na kawałki plastry ananasa i dusić 1 min.

  • 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej rozmieszać w 1/4 szklance zimnej wodzie, zagęścić nią sos. Olej rozgrzać we frytkownicy do temperatury 200 stopni.

  • Kawałki mięsa smażyć po ok. 6 minut na ciemnozłoty kolor i osączyć. Sos z ananasami wymieszać z mięsem. Podawać z ryżem.

Oceny i komentarze: 0