Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym

Składniki
Sposób przygotowania
  • Będziesz potrzebował wysokie wąskie naczynie i blender z końcówką rozdrabniającą. Zaczynamy od marynaty do mięsa. Mieszamy oliwę z przyprawami musztardą i miodem. Mięso w marynacie odstawiamy do lodówki.

  • Na Patelnie wrzucamy masło i obsmażamy polędwicę z każdej strony. Gdy uzyska ładny brązowy kolor przekładamy do brytfanki i pieczemy w piekarniku przez 10-13 minut, długość pieczenia zależy od tego jaki stopień wypieczenia preferujemy.

  • Po wyjęciu z pieca przed pokrojeniem dajemy mięsu odpocząć kilka minut.

  • Sos: Posiekaną cebule podsmażamy na maśle dodajemy musztardę, bulion, posiekane oliwki a na końcu śmietanę i pieprz mieszamy i podgrzewamy i sos jest gotowy.

  • Do wysokiego naczynia dokładnie dopasowanego do końcówki blendera wkładamy wszystkie składnik zaczynając od jajek.

  • Wkładamy blender do samego dna i uruchamiamy po chwili powoli go unosząc. Miksujemy tak powoli opuszczając i podnosząc blender przez ok. minutę. I majonez gotowy! Jeśli chcemy aby był gęstszy musimy dodać więcej oleju. Taki domowy majonez możemy doprawiać na przeróżne sposoby, chrzanem, papryczką chilli czarnuszką.

Oceny i komentarze: 0