Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Klops z papryką i ogórkiem

Składniki
Porcja dla: 4-5 osób
Sposób przygotowania
  • Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni.

  • Sos przecedzić przez sitko, dodać bulion i przecier pomidorowy.

  • Rozmieszać mąkę z zimną wodą, wlać do sosu, ciągle mieszając i zagotować.

  • Ewentualnie przyprawić do smaku solą i pieprzem.

  • Plastry klopsa polać sosem.

  • Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

  • Bułki namoczyć w wodzie lub w mleku i odcisnąć.

  • Cebulę podsmażyć na oleju, wymieszać z mięsem, jajkami i bułką.

  • Całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę.

  • Paprykę i ogórka pokroić w drobne paseczki.

  • Dodać do mięsa razem z przyprawą i solą do smaku i wymieszać.

  • Formę keksową długości 25 cm wyłożyć folią aluminiową, włożyć mięso i starannie uklepać.

  • Wstawić do piekarnika i piec ok. 1 godz.

  • Po upieczeniu zlać sos, mięso wyjąć z formy, pokroić w plastry, ułożyć na ogrzanym półmisku i trzymać w cieple.

Oceny i komentarze: 0