Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Karkówka peklowana w bourbonie

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Kotlety ułożyć obok siebie w niedużym naczyniu.

  • Na wierzchu położyć cebulę pociętą w paski, liście laurowe, pieprz, ziele angielskie, cynamon i goździki.

  • Przygotowanie zalewy: rozpuścić cukier i sól w szklance gorącej wody, następnie dodać zimną wodę, bourbon oraz 2 łyżki oleju i dobrze wymieszać.

  • Zalać kotlety.

  • Zostawić na 4 godziny.

  • Po wyjęciu z zalewy, posmarować olejem i grillować ok. 20 min, często obracając.

Porady Gotowanie

*nie uwzględniony czas peklowania

Oceny i komentarze: 0