Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Pomidory, cebulę, czosnek, 1 łyżeczkę soli i Chilli zmiksować na gładką masę.

  • Na patelni roztopić masło, włożyć zmiksowaną masę i dusić na bardzo małym ogniu przez 5 min.

  • Jajka zmiksować ze śmietaną i 1 łyżką gorącego sosu.

  • Masę stopniowo, ciągle mieszając, dodawać do pozostałej części sosu.

  • Nie przerywając mieszania ogrzewać (nie gotować) do zgęstnienia sosu.

  • Na patelni podsmażyć wieprzowinę (w trakcie smażenia mięso rozdzielać widelcem) oraz pokrojoną w kostkę paprykę.

  • Dodać rodzynki, 1/4 łyżeczki soli i ¼ sosu. Wymieszać wszystko razem i rozdzielić równo między tortille.

  • Rozsmarować farsz i zwinąć tortille w rulon.

  • Położyć na blasze do pieczenia złączeniem do dołu, polać resztą sosu, posypać serem i zapiekać przez 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180C (aż sos zacznie się gotować). Posypać posiekaną cebulką i od razu podawać.

Oceny i komentarze: 0