Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Duszona wątróbka z sosem śmietanowym

Składniki
Porcja dla: 4-5 osób
Sposób przygotowania
  • Wątrobę włożyć na 60 minut do mleka.

  • Podawać z ziemniakami puree i kapustą kiszoną.

  • Słoninę pokroić w paski.

  • Wątrobę osuszyć i naszpikować słoniną (słoninę należy przeciągnąć przez mięso).

  • Masło rozgrzać na patelni, obsmażyć na nim wątrobę ze wszystkich stron na brązowo.

  • Przełożyć do garnka, oprószyć oregano, wsypać sól, wlać 1 szklanki wody i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez 30 minut.

  • W razie potrzeby dolać trochę wody.

  • Ugotowaną wątróbkę pokroić na plastry, ułożyć na półmisku i trzymać w cieple.

  • Kwaśną śmietanę rozmącić z mąką i zagęścić sos z wątróbki-raz zagotować.

  • Wątróbkę polać sosem.

Oceny i komentarze: 0