Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Boczek pieczony znakomity

Składniki
Porcja dla: 4-6 osób
Sposób przygotowania
  • Cebulę pokroić w plastry.

  • Boczek natrzeć solą, wierzch obłożyć cebulą, zawinąć w folię do żywności i odstawić na 3 dni do lodówki.

  • Boczek wyjąć z folii i zdjąć cebulę.

  • Boczek opłukać pod bieżąca wodą i natrzeć od środka Przyprawą do Mięsa Wieprzowego.

  • Na środku, na całej długości, ułożyć cebulę i pokrojoną w centymetrowe paski paprykę.

  • Złożyć na pół i zasznurować.

  • Posmarować olejem, ułożyć w brytfance, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200° C.

  • Po 40 minutach odkryć.

  • Piec jeszcze przez ok. 1 godz. w temp 180° C, co 10 minut polewając sosem z pieczenia.

Oceny i komentarze: 0