Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Paszteciki z pieczarkami

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Drożdże wymieszać z mąką, a następnie z pozostałymi składnikami ciasta.

  • Odstawić do wyrośnięcia.

  • Udusić drobno pokrojone pieczarki i cebulę.

  • Dodać mąkę zmieszaną z 3 łyżkami wody, zagotować, dodać śmietanę, żółtko, koperek, przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką.

  • Ciasto rozwałkować na grubość 1 cm, pokroić w prostokąty.

  • Na każdy nałożyć farsz i zwinąć w rulonik.

  • Wierzchy posmarować rozmąconym białkiem.

  • Piec 20 minut w temp. 220° C.

Oceny i komentarze: 0