Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Garnek warzyw z klopsikami

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Słoninę drobno pokroić, podsmażyć w oleju, wyjąć i odsączyć.

  • Na 5 min przed podaniem dodać klopsiki, posypać resztą natki.

  • Tłuszcz pozostawić w garnku.

  • Natkę umyć, osuszyć i posiekać.

  • Proszek na placki wymieszać ze szklanką zimnej wody, dodać połowę natki i skwarki, odstawić na około 5 min.

  • Z masy uformować 18-20 klopsików, wrzucić do posolonego wrzątku, gotować na małym ogniu 5-8 min, odcedzić.

  • Cebulę obrać, posiekać, marchewki obrać, umyć, pokroić na plasterki.

  • Kapustę umyć, pokroić w paski.

  • Masło rozpuścić w tłuszczu ze słoniny, włożyć warzywa, dusić 6-8 min.

  • Dodać bób, wlać bulion, zagotować, przyprawić solą, Pieprzem, Tymiankiem i Gałką Muszkatołową, gotować pod przykryciem 10-15 min.

Oceny i komentarze: 0