Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Wielkanocna sałatka z lekkim ziołowo - czosnkowym dressingiem

Lekka wiosenna sałatka z dużą ilością świeżych warzyw, chudą szynką, jajami i sosem majonezowo-jogurtowym. Pachnącym czosnkiem, bazylią, koperkiem, cząbrem, nutą mięty i świeżo mielonym kolorowym pieprzem. Smaczna porcja zdrowia na talerzu – pełnowartościowego białka, błonnika, soli mineralnych i witamin.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Ugotuj jaja na twardo.

  • Pokrój w plastry, podobnie jak ogórek i rzodkiewkę.

  • Wędlinę pokrój w paski, a pomidory w kostkę.

  • Ser feta odsącz z zalewy.

  • Pestki dyni upraż na suchej patelni.

  • W niewielkim naczyniu połącz majonez, jogurt, czosnek i przyprawę Kamis Fit-up! Dokładnie wymieszaj sos.

  • W większej misce lub bezpośrednio na talerzach układaj liście roszponki, kiełki słonecznika, jaja, szynkę i pomidory.

  • Polej dressingiem czosnkowo - ziołowym, posyp pestkami dyni i podawaj.

  • Na przykład z kromką chrupiącego chleba z cebulką i majerankiem.

Oceny i komentarze: 0