Wegański buddha bowl z tofu

Wypróbuj przepis na pyszną wegańską sałatkę w stylu buddha bowl z komosy ryżowej, tofu, awokado i sezonowych warzyw! Ten szybki i łatwy w przygotowaniu przepis to idealna opcja na letni lunch lub kolację.
30MIN
Czas przygotowania
15MIN
Czas gotowania
17
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 2

Składniki

  • 100 g (1 torebka) komosy ryżowej 3 kolory
  • 200 g twardego tofu, pokrojonego w grubą kostkę (1,5 cm)
  • 2/3 łyżeczki Kurkuma w torebce
  • szczypta soli
  • 2 łyżki oleju
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 4 rzodkiewki, pokrojone w cienkie plastry
  • 1 krótki ogórek, pokrojony w cienkie plastry
  • 1/2 małego opakowania kiełków jarmużu
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka czarnego sezamu
  • Sos:
  • 3 łyżki Ocet winny z białego wina
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2/3 łyżeczki miodu
  • 1/3 łyżeczki Imbir mielony
  • 1/2 łyżeczki Czosnek granulowany w torebce

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy