Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Toskańska sałatka z pomidorów

Składniki
Porcja dla: 4-6 osób
Sposób przygotowania
  • Pomidory sparzyć, ściągnąć z nich skórkę, przekroić na pół i do miski wydrążyć gniazda nasienne.

  • Dodać czosnek, chili, pieprz, sól, sok z cytryny, mieszać dodając oliwę.

  • W powstałym sosie namoczyć kromki chleba.

  • Pomidory pokroić w kawałki.

  • Paprykę przekroić na pól, ułożyć na ruszcie blisko grilla, opiekać do pojawienia się pęcherzy następnie włożyć do woreczka foliowego zawiązać i schłodzić.

  • Po schłodzeniu wyjąć i ściągnąć skórkę i pokroić w paski.

  • Namoczony chleb ułożyć w salaterce dodać paprykę, pomidory, tuńczyka, kapary, posypać bazylią.

  • Całość polać pozostałym sosem.

Oceny i komentarze: 0