Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Sałatka z zielonego groszku i pieczarek

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Groszek odsączyć, pieczarki umyć, poszatkować na cieniutkie plasterki i skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały.

  • Ser i jabłko (nie obierać!) pokroić w kostkę - jabłko również skropić cytrynowym sokiem, żeby nie ciemniało.

  • Rodzynki namoczyć na 15 minut w ciepłej wodzie, dokładnie osączyć.

  • Wszystkie składniki sałatki wymieszać dokładnie, ale delikatnie, doprawić solą i pieprzem.

  • Majonez wymieszać z jogurtem i musztardą, doprawić solą, pieprzem i cukrem.

  • Sałatkę polać majonezem, jeszcze raz wymieszać.

  • Udekorować pół plasterkami jabłka i gałązkami pietruszki.

Oceny i komentarze: 0