Sałatka z młodych ziemniaków i szparagów

20MIN
Czas przygotowania
30MIN
Czas gotowania
12
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 6

Składniki

  • 1.2 kg młodych lub małych ziemniaków
  • 10 zielonych szparagów
  • 100 g boczku wędzonego w cienkich plastrach
  • 3 łyżki Musztarda delikatesowa
  • 2 łyżka Ocet z polskich jabłek
  • 2 łyżeczki miodu
  • 50 ml zimnej wody
  • 100 ml oleju
  • Sól i pieprz do smaku
  • 8 rzodkiewek pokrojonych w cienkie plastry
  • 2 łyżki szczypioru z dymki drobno pokrojonego
  • 2 łyżki koperku posiekanego

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy