Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Sałatka z czerwonej kapusty

Składniki
Porcja dla: 4-6 osób
Sposób przygotowania
  • Kapustę oczyścić, wyciąć głąb, zszatkować, oprószyć solą, skropić dwiema łyżkami octu i wymieszać.

  • Odstawić na 30 min., odcisnąć.

  • Suszone owoce włożyć do oddzielnych miseczek.

  • Do każdej wlać po łyżce Octu i 1/3 szklanki wrzątku, odstawić na ok. 15 minut, osączyć.

  • Śliwki i morele pokroić w paski.

  • Orzechy smażyć na patelni bez tłuszczu ok. 2 minuty.

  • Olej wymieszać z miodem, przyprawić do smaku pieprzem.

  • Owoce oraz orzechy dodać do kapusty, polać sosem i dokładnie wymieszać.

Oceny i komentarze: 0