Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Sałatka szpinakowa z owocami i grillowanym tofu

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Arbuza i ananasa kroimy w formie podłużnego sześcianu o boku ok. 3 – 4 cm i mocno oprószamy przyprawą do kawy i deserów.

  • Następnie grillujemy razem z tofu oprószonym pieprzem młotkowanym.

  • Ocet balsamiczny redukujemy do momentu aż zgęstnieje.

  • Z oliwy, soku cytrynowego i Fit’upu Zmysłowego sporządzamy dresing.

  • Umyte liście szpinaku układamy na talerzu z pokrojonymi wcześniej z grillowanymi owocami, cząstkami pomarańczy i truskawkami oraz serem tofu. Polewamy dresingiem oraz skrapiamy zredukowanym octem balsamicznym.

Oceny i komentarze: 0