Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Ryby z rusztu

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Wszystkie składniki sosu, poza oliwą i octem, utrzeć na gładką masę.

  • Następnie dodawać po kilka kropli, intensywnie mieszając, oliwę i ocet.

  • Po dodaniu w ten sposób połowy oliwy, resztę można wlać cienkim, jednostajnym strumieniem.

  • Doprawić do smaku solą i odstawić.

  • Ryby dobrze wypłukać, wnętrze posypać solą cebulową, skropić sokiem z cytryny i włożyć do środka liść laurowy.

  • Skórę posmarować oliwą.

  • Ryby kolejno umieszczać w uchwycie do grillowania ryb i piec na ruszcie po ok. 5 min. z każdej strony (można również ułożyć w wysmarowanej oliwą brytfance i upiec w piekarniku).

  • Podawać z sosem, gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami i dowolną sałatką z surowych warzyw.

Oceny i komentarze: 0