Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Ryba w sosie musztardowym

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Filety pokroić na cztery części, posolić, skropić cytryną i odstawić na ok. 15 min.

  • Pomidory pokroić w plasterki, a dymkę w krążki.

  • Do nasmarowanej masłem żaroodpornej formy włożyć rybę razem z pomidorami i dymką.

  • Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić bulionem i mlekiem, zagotować, doprawić solą i pieprzem.

  • Do sosu dodać koperek, musztardę i serek topiony.

  • Podgrzać dopóki ser się nie stopi.

  • Rybę polać sosem, wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać 30 minut w temp. 220 °C.

  • Podawać z ryżem.

Oceny i komentarze: 0