Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Łosoś w sosie pomidorowo-bananowym

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Rybę pokroić w paski, oprószyć mąką wymieszaną ze szczyptą soli i obsmażyć na 2 łyżkach oleju.

  • Przełożyć na talerz.

  • Dymkę pokroić w krążki i zeszklić na 1 łyżce oleju.

  • Banany pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny i podsmażyć na pozostałym oleju, potrząsając lekko patelnią.

  • Dodać rybę, dymkę, pokrojone pomidory wraz z zalewą i wino.

  • Doprawić szczyptą: imbiru, chili i pieprzu.

  • Dusić na małym ogniu ok. 7 minut.

  • Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Oceny i komentarze: 0