Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Karp pieczony w cebuli

A może by tak zaskoczyć wszystkich w tym roku radosnym „przekręceniem” przepisu na pieczonego karpia? I zamiast tradycyjnej wersji „sautѐ” upiec go w cebuli, białym pieprzu, czosnku i soli morskiej? Ot, taka niespodzianka na stole zamiast pod choinką.

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Sprawione karpie natrzeć czosnkiem, solą, skropić sokiem z 2 cytryn, posypać pokrojoną w cienkie talarki cebulą.

  • Oprószyć pieprzem.

  • Wszystko skropić olejem,.

  • Przykryć i odstawić na 1 dobę do lodówki.

  • Karpie i cebule ułożyć w formie, polać stopionym masłem i piec w temp. 200°C ok. 30-40 min.

  • Od czasu do czasu polewać powstałym sosem.

  • Podawać z ziemniakami w mundurkach.

Oceny i komentarze: 0