Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Karp egzotyczny

Zaszalej w te święta i zaserwuj na wigilijnym stole karpia w nowej odsłonie. Zamień tradycyjny przepis na karpia w egzotycznej wersji. Do sprawdzonego przepisu dodaj trochę rumu, białego wina i ananasa. Wypróbuj nasz przepis na soczystego i aromatycznego karpia!

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Z ryby usunąć ości i grzbiet, posypać od wewnątrz przyprawą do ryb, zwinąć w rulon (skórą na zewnątrz) i spiąć wykałaczką.

  • Oprószyć mąką, usmażyć na oleju i przełożyć do żaroodpornego naczynia.

  • Ananasy zmiksować z alkoholem, przyprawić solą i pieprzem, polać rybę i zapiekać ok. 10 min. w piekarniku nagrzanym do temp. 200°C.

  • Podawać z ryżem.

Oceny i komentarze: 0