Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Terrine z cukinii

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Cukinię pokroić w plasterki i powoli dusić na oliwie do miękkości (uważać, aby jej nie przysmażyć) wraz z pokrojoną w cząstki cebulą i ziołami.

  • Pod koniec duszenia posolić i dodać pieprz.

  • Następnie zmiksować na gładką masę razem z ementalerem.

  • Wymieszać z jajkami i przełożyć do wysmarowanej masłem długiej foremki.

  • Piec w temp. 180° C około godziny, aż będzie z wierzchu lekko przyrumieniona.

  • Po wystudzeniu wstawić do lodówki, aby terrine stężała.

  • Podawać pokrojoną w grube plastry polaną np. sosem paprykowo-pomidorowym.

Oceny i komentarze: 0