Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Szafranowe naleśniki nadziewane jabłkami z orzeszkami pini i migdałami

Składniki
Porcja dla: 4 osoby
Sposób przygotowania
35 min Czas przygotowania
35 min Czas przygotowania
  • Jaja, mleko i mąkę dokładnie wymieszać. Dodać łyżkę cukru, 2 łyżki oleju i szafran. Z otrzymanego ciasta smażyć cienkie naleśniki.

  • Jabłka obrać i pokroić w cienkie cząstki. Podsmażyć je na maśle, dodając łyżkę cukru, orzeszki pini i startą korę cynamonu.

  • Naleśniki wypełnić przygotowanym farszem.

  • Pozostałe masło roztopić na patelni, dodać resztę cukru i lekko karmelizować. Następnie wlać likier pomarańczowy i podgrzewać do uzyskania konsystencji sosu.

  • Podgrzane naleśniki polać przygotowanym sosem i posypać prażonymi migdałami.

Oceny i komentarze: 0