Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pasztet z warzywami

Pasztet z warzywami jest idealny dla osób, które lubią eksperymentować w kuchni. Przygotowanie pasztetu wymaga trochę czasu, jednak gwarantujemy – warto. Można go podawać ze świeżymi warzywami, a także jako wędlinę na kanapki. Dodatkowo nadaje się idealnie jako przystawka na śniadanie wielkanocne.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Mięsa ugotować z przyprawami, zemleć, wymieszać z jajkami i namoczoną w wywarze odciśniętą bułką.

  • Dodać przyprawy i dokładnie wymieszać.

  • Połączyć z pokrojoną papryką, fasolką i cebulkami.

  • Formę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą włożyć mięso, lekko uklepać i posypać bułką tartą.

  • Piec ok. 1,5 godz. w temperaturze 190 C.

  • Podawać jako wędlinę.

Oceny i komentarze: 0