Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Dynia w korzennej marynacie

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Miąższ dyni pokroić w kostkę.

  • Wrzucić do 3 litrów wrzącej, osolonej wody i gotować 3 minuty.

  • Odcedzić.

  • Do garnka wlać 300 ml wody, dodać ocet, cukier, 1 łyżkę soku z cytryny, skórkę z cytryny, cynamon, goździki, przekrojoną na pół laskę wanilii i całość zagotować.

  • Do gorącej zalewy wrzucić dynię i podgrzewać na maleńkim ogniu, aż stanie się szklista.

  • Przełożyć do słoików.

  • Pasteryzować 20 min. w temp 85° C.

Oceny i komentarze: 0