Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Królik w sosie musztardowym

Składniki
Porcja dla: 5-6 osób
Sposób przygotowania
  • Królika podzielić na porcje, posypać solą i pieprzem, posmarować dwiema łyżkami musztardy i oprószyć mąką.

  • Podawać z ryżem.

  • Na dużej i głębokiej patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek.

  • Gdy z boczku zrobią się skwarki wyjąć je na talerzyk.

  • Do wytopionego z boczku tłuszczu dodać olej i lekko podsmażyć mięso.

  • Cebule drobno posiekać, dodać do mięsa i zeszklić.

  • Wlać wino, dodać czosnek, przykryć patelnię i dusić ok. 50 min.

  • Dodać boczek i tymianek.

  • Po kolejnych 10 min. wyjąć mięso i ułożyć na półmisku.

  • Do sosu dodać śmietanę, resztę musztardy, przyprawić do smaku solą i polać mięso.

Oceny i komentarze: 0