Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Kapusta z baraniną

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso opłukać pod bieżącą, zimną wodą, osuszyć, pokroić w kostkę.

  • Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

  • Kapustę poszatkować i wyciąć głąb.

  • Obraną cebulę pokroić w piórka.

  • Czosnek obrać i rozetrzeć.

  • Mięso podsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać cebulę, czosnek i kapustę a następnie podlać wodą.

  • Dodać przyprawy i dusić około 50 minut.

  • Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.

  • Pory oczyścić, pokroić w plasterki i razem z ziemniakami dodać do kapusty.

  • Dusić jeszcze około 30 minut.

Oceny i komentarze: 0