Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Jagnięcina w porach

Składniki
Porcja dla: 6-7 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso pokroić w kostkę o boku 2 cm, pory w plasterki o szerokości 1 cm. Z ½ kostki i szklanki wody przygotować bulion.

  • Na rozgrzanym oleju obsmażyć mięso ze wszystkich stron na rumiano.

  • Mięso wyjąć łyżką cedzakową i odstawić.

  • Na pozostałym tłuszczu dusić pory i utarty z solą czosnek, aż do zeszklenia.

  • Dodać mięso, oprószyć mąką i chwilę smażyć.

  • Zalać bulionem i winem.

  • Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy.

  • Mieszać i dusić jeszcze ok. 5 minut.

  • Danie podawać w kokilkach, udekorowane kleksem śmietany, z pokrojoną bagietką.

Oceny i komentarze: 0