Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Udka z kurczaka w zielonym sosie z cukinii

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Udka z kurczaka umyć, zdjąć skórę, osuszyć.

  • Podawać z ziemniakami puree.

  • Obsmażyć na gorącym oleju, przełożyć do żaroodpornego naczynia.

  • Cebulę pokroić w kostkę, cukinię w plastry.

  • Na maśle podsmażyć cebulę i cukinię, dodać do kurczaka i całość zalać bulionem.

  • Dusić pod przykryciem ok. 1 godziny.

  • Uduszone udka i połowę cukinii wyłożyć na półmisek, resztę dokładnie zmiksować.

  • Powstały sos doprawić Ziołami do drobiu, pieprzem i solą.

  • Mąkę i śmietanę rozprowadzić niewielką ilością letniej wody, dodać do sosu i zagotować.

  • Do sosu włożyć udka, cukinię i zagrzać.

Oceny i komentarze: 0