Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Skrzydełka w glazurze piwnej z imbirem

W tym przepisie słodki smak konfitury z pomarańczy miesza się z orientalnymi nutami mięty, imbiru i chili. Jak zwykle sekret tkwi w aromatycznej marynacie - tu z dodatkiem piwa. Dzięki niej, skrzydełka będą zachwycały smakiem i rozpływały się w ustach.

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
2 godz.5 min Czas przygotowania 40 min Czas gotowania
2 godz.5 min Czas przygotowania
40 min Czas gotowania
  • Skrzydełka wyluzuj tak, aby całe mięso zostało na 1 kostce, oprósz solą.

  • Do konfitury z pomarańczy dodaj piwo, przyprawy, miętę i zblenduj, wlewając olej do momentu powstania jednolitej glazury.

  • Mięso dokładnie oprósz solą, posmaruj marynatą i odstaw na 1 godzinę.

  • Skrzydełka grilluj w niskiej temperaturze ok. 40 minut.

Porady Gotowanie

Mięso marynuj przynajmniej 1 godzinę.

Oceny i komentarze: 0