Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Risotto z kurczaka

Składniki
Porcja dla: 4-5 osób
Sposób przygotowania
  • Opłukane i osuszone piersi kurczaka pokroić w kostkę.

  • Gotowe risotto wyłożyć na gorący talerz i podawać przybrane natką z pietruszki.

  • Parówki pokroić w plasterki.

  • Pomidory sparzyć, ściągnąć z nich skórkę i pokroić w kostkę.

  • Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kawałki.

  • Cebulę i pieczarki obrać i drobno pokroić.

  • Kurczaka i parówki zrumienić na oleju, dodać cebulę, pieczarki, paprykę i dusić razem przez około 10 min.

  • Dodać przyprawy, pomidory oraz bulion i dusić przez dalsze 20 min.

  • Następnie dodać ugotowany na sypko ryż oraz groszek odsączony z zalewy.

  • Całość wymieszać i dusić razem przez 3 min.

Oceny i komentarze: 0