Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pierś z indyka w szafranie z sosem z pomarańczy

Składniki
Porcja dla: 6 osób
Sposób przygotowania
  • Pierś z indyka oprószyć solą, gałką muszkatołową, szafranem, posmarować olejem, miodem, odstawić na kilka godzin.

  • Następnie piec ok. 60 minut w temp 160-170 st.

  • Z 4 pomarańczy wycisnąć sok, wlać do rondelka, dodać kilka ziaren kardamonu, odparować 1/2 soku.

  • Dodać śmietankę, gotować do uzyskania konsystencji sosu.

  • Pod koniec dodać kilka cząstek z pozostałej pomarańczy.

  • Najlepiej podawać z kluseczkami kładzionymi lub ziemniakami dauphine.

Oceny i komentarze: 0