Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Miodowo - pikantne skrzydełka

Składniki
Porcja dla: 4-5 osób
Sposób przygotowania
  • Skrzydełka przeciąć przez staw, dzieląc każde skrzydełko na dwa kawałki.

  • Podawać z makaronem sojowym.

  • Włożyć skrzydełka na 5 minut do gotującej wody.

  • Następnie odcedzić i włożyć na 2-3 godziny w marynatę rozprowadzoną w 2-3 łyżkach oleju.

  • Olej rozgrzać, najlepiej w woku lub głębokiej patelni, dodać do niego cukier.

  • Gdy cukier zbrązowieje, dodać odcedzone i obtoczone w mące skrzydełka, pokrojoną dymkę, imbir, sos sojowy.

  • Wszystkie składniki smażyć 5-8 minut od czasu do czasu mieszając.

  • Dolać wino i rosół, pozostawić na małym ogniu przez 15 minut.

  • Następnie dodać miód.

  • Gdy sos zgęstnieje danie jest gotowe.

Porady Gotowanie

*nie uwzględniony czas marynowania skrzydełek

Oceny i komentarze: 0