Tajskie saszłyki z kurczaka, z salsą mango

Przygotuj tajskie szaszłyki z kurczaka na obiad lub letniego grilla i przywitaj we własnym domu smak prawdziwego azjatyckiego street foodu! Całe danie pięknie uzupełnisz egzotyczną w smaku salsą mango do kurczaka. Koniecznie wypróbuj nasz przepis poniżej! Gotowe tajsk...

Przygotuj tajskie szaszłyki z kurczaka na obiad lub letniego grilla i przywitaj we własnym domu smak prawdziwego azjatyckiego street foodu! Całe danie pięknie uzupełnisz egzotyczną w smaku salsą mango do kurczaka. Koniecznie wypróbuj nasz przepis poniżej! Gotowe tajskie szaszłyki z kurczaka możesz podawać z ciepłym chlebkiem pita lub innym ulubionym dodatkiem.

Czytaj więcej Czytaj mniej
10MIN
Czas przygotowania
10MIN
Czas gotowania
11
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 2

Składniki

  • 1 opakowanie Tajski Street Food
  • 325 g piersi z kurczaka bez skóry pokrojonej w kostkę
  • 1 łyżka oleju
  • 50 g szczypioru z dymki grubo pokrojonego
  • 100 g mango pokrojonego w drobną kostkę
  • 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w drobną kostkę
  • 1 łyżeczka liści kolendry Kamis
  • 50 g majonezu
  • 1 limonka
  • 2 pity podgrzane w piekarniku
  • drewniane krótkie patyki na szaszłyki nasączone wodą

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy