Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Indyk w winie

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Filety dokładnie rozbić i usmażyć na maśle.

  • Przełożyć do żaroodpornego naczynia, posypać przyprawą, przykryć plasterkiem sera, przybrać kaparami.

  • Zapiekać przez ok. 5 min. w piekarniku o temp 180°C.

  • Do tłuszczu ze smażenia wlać wino, powoli podgrzewać i cały czas mieszając, dodać śmietanę.

  • Gdy sos zgęstnieje, dodać 1 łyżeczkę Przyprawy i posolić do smaku.

  • Zapieczone filety polać sosem.

  • Podawać z młodymi ziemniakami i duszoną cukinią.

Oceny i komentarze: 0