Wiosenne placki z twarożkiem i szparagami

30MIN
Czas przygotowania
30MIN
Czas gotowania
19
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4

Składniki

  • 30 g Musztarda delikatesowa
  • 50 ml wody
  • 1/2 pęczka natki piętruszki
  • 2 łyżki Ocet winny z białego wina
  • 2 łyżeczki miodu
  • 75 ml oleju
  • Placki:
  • 1 kg obranych ziemniaków
  • 1 cebula
  • 125 g mąki pszennej
  • 2 jaja
  • Pieprz sól do smaku
  • 1 opakowanie serka wiejskiego
  • Olej do smażenia
  • 2 łyżeczki Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
  • 8 zielonych szparagów
  • 1 łyżka masła
  • 1 opakowanie ulubionych kiełek
  • 4 rzodkiewki pokrojonych w cienkie platesterki

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce