Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Zielona herbata matcha z dodatkiem mieszanki imbirowo-cytrynowej

Matcha to drobno zmielona zielona herbata. Dodaje się ją do potraw, aby wzbogacić ich smak, barwę lub wartości odżywcze. Ta ciekawa mieszanka matchy, skórki cytryny i imbiru może być stosowana każdego dnia, aby dodać smaku różnym słodkim i słonym potrawom, w tym daniom z kurczaka lub owoców morza, smoothie i deserom.

Składniki
Porcja dla: Przepis na 2 i 1/2 łyżki mieszanki lub 30 porcji (po 1/4 łyżeczki).
Sposób przygotowania
  • Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.

  • Przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku w chłodnym i suchym miejscu.

Porady Gotowanie

Aby samodzielnie przygotować suszoną skórkę cytryny, obierz cytrynę za pomocą obieraczki. Rozłóż skórkę na blasze do pieczenia. Piecz przez 3 godziny w piekarniku rozgrzanym wcześniej do temperatury ok. 90°C. Aby otrzymać najlepsze rezultaty, pozostaw skórkę cytryny w piekarniku na całą noc, aby całkowicie wyschła. Skrusz suszoną skórkę w moździerzu, a następnie zetrzyj na proszek – do tego możesz użyć czystego młynka do kawy.

Oceny i komentarze: 0