Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Tiramisu z owocami, tiulem kawowym i bergamotką

Przepis zaprezentowany w programie Top Chef.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Jeżyny wkładamy do zamrażalnika.

  • Tiul wypiekamy z połączenia białek, cukru, mąki, masła i odrobiny zmielonej kawy.

  • Przed podaniem talerz dekorujemy kwiatami.

  • Z jaj, mąki i 150g cukru pieczemy biszkopt w 165 stopniach przez 20 minut.

  • Przygotowaną kawę chłodzimy i mieszamy z amaretto.

  • Maliny miksujemy z 2 łyżkami cukru i przecieramy przez sito.

  • Borówki również miksujemy z cukrem i przecieramy przez sito.

  • Krem ucieramy za pomocą miksera z sera mascarpone, 3 łyżek cukru i żółtek.

  • Biszkopty nasączamy mieszanką kawy z amaretto i przekładamy przygotowanym kremem.

  • Całość odstawiamy do schłodzenia na około 20-30 minut.

  • Wyjmujemy zmrożone jeżyny i oddzielamy pojedyncze ziarenka.

Oceny i komentarze: 0