Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Szarlotka kruchotka

Święta, w tym Wielkanocne, to wspaniały czas dla łasuchów. Mamy idealny przepis na szarlotkę. Kompozycja smakowa jabłek, cynamonu i goździków sprawdzi się podczas Świąt. Nasz przepis na szarlotkę jest łatwy i szybki, dlatego zachęcamy do wypróbowania go. Nasza szarlotka kruchotka na pewno Cię zachwyci!

Składniki
Porcja dla: 6-8 osób
Sposób przygotowania
  • W naczyniu wymieszać mąkę, cukier, kaszę i proszek do pieczenia.

  • Jabłka obrać ze skórki, wydrążyć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.

  • Starte jabłka wymieszać z cynamonem i goździkami.

  • Tortownicę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą.

  • Na dnie tortownicy rozprowadzić równomiernie jedną szklankę wymieszanych składników.

  • Wyłożyć na nie połowę jabłek.

  • Następnie wysypać drugą szklankę składników i pozostałą część jabłek.

  • Wysypać ostatnią szklankę składników i na wierzchu ułożyć pokrojoną w plastry margarynę.

  • Piec w temp. 200 stopni ok. 45 minut.

Oceny i komentarze: 0